Sorodne objave

 

Na zaposlitvenem in izobraževalnem sejmu Informativa, ki je 21. in 22. januarja 2011 potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se je ponovno predstavila tudi policija. Na našem razstavnem prostoru so številni obiskovalci lahko izvedeli več o odgovornem, a tudi pomembnem delu policista in zahtevanih pogojih za sprejem v policijo.

IMG 6013

Policisti smo predstavili kar nekaj različnih področij policijskega dela in opremo, poleg tega pa smo obiskovalce informirali tudi o tem, kakšno je delo policista, kakšni so zahtevani pogoji za sprejem v policijo, kako potekajo prijave na razpis. Predstavili smo tudi izobraževalni program, predmetnik šolanja za policiste in druge koristne informacije.

IMG 6130

Pod vodstvom izkušenega policista so obiskovalci lahko vadili na simulatorju vožnje z motornim kolesom ter si ogledali "prizorišče kaznivega dejanja", se seznanili z nekaterimi kriminalistično-tehničnimi oz. forenzičnimi opravili policije, si pobliže pogledali opremo za nadzor prometa ali sedli na policijsko motorno kolo, navdušil pa jih je tudi obisk policista vodnika službenega psa s psom Arnijem.

IMG_1984

Za izjemno zanimivo predstavitev policije na letošnji Informativi so poskrbeli policisti in policistke iz Policijske uprave Ljubljana ter predstavniki Policijske akademije in Urada za upravljanje s človeškimi viri na Ministrstvu za notranje zadeve. Dogodek je bil namenjen učencem, dijakom in študentom, pa tudi njihovim staršem, učiteljem in drugim iskalcem informacij o možnostih in novih idejah za uresničevanje kariernih ciljev.

Zaposlovanje in izobraževanje v policiji (zgibanka)  

IMG 6018

Več o prireditvi na: www.informativa.si