Sorodne objave

 

Na območju Policijske uprave Celje izvajamo danes, 26. januarja 2011, obsežne aktivnosti na področju preiskovanja gospodarske kriminalitete in korupcije. Predkazenski postopek usmerja Vrhovno državno tožilstvo RS, cilj kriminalistične preiskave pa je utemeljitev več sumov storitve kaznivih dejanj jemanja podkupnine po 261. členu Kazenskega zakonika RS.

Pri zaključni akciji, ki poteka na območju PU Celje, sodeluje več kot 30 kriminalistov in policistov. Poteka šest hišnih preiskav pri različnih fizičnih osebah, gospodarskih družbah in v prostorih določenih državnih institucij, kjer policisti iščejo materialne dokaze, ki bodo uporabni kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Trem osumljencem so zaradi zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih na podlagi Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in jih pridržali.

Operativne aktivnosti policije na terenu še vedno potekajo, v naslednjih dneh pa bomo nadaljevali s popisom in pregledom pri hišnih preiskavah oz. zbiranju obvestil zasežene poslovne dokumentacije, računalniške opreme ter drugih predmetov in podatkov. Policija v predkazenskem postopku izvaja vse potrebne postopke v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili, ki jih ima za preiskovanje gospodarske kriminalitete in korupcije.