Te zanima delo pomožnega policista? Objavljen je nov javni razpis, s katerim k sodelovanju vabimo več kandidatov za pomožne policiste.

Prijaviš se lahko v dveh rokih, in sicer do 31. julija 2019 ali do 31. januarja 2020.

IMG 1635

Javni razpis za kandidate za pomožne policiste - vse informacije, pogoji razpisa in obrazci

Kdo se lahko prijavi?

Prijavite se lahko vsi tisti, ki ste že zaposleni (za določen ali nedoločen čas), pa tudi brezposelni, študenti, upokojenci, če le izpolnjujete razpisne pogoje, kot na primer starost (od dopolnjenega 18. leta do 60. leta), ustrezne psihofizične sposobnosti, srednja strokovna ali srednja splošna izobrazba, državljanstvo Slovenije, vozniški izpit B-kategorije idr.

Kakšne so značilnosti dela pomožnih policistov?

  • delo na vpoklic (ob naravnih in drugih nesrečah idr.)
  • prostovoljna služba
  • ne delovno razmerje, ampak pogodbeni odnos s Policijo
  • za pomožne policiste se lahko prijavijo brezposelni, študenti, upokojenci, pa tudi že zaposleni, saj jim obstoječa pogodba z delodajalcem ne preneha veljati
  • za policijske naloge vas usposobimo
  • plačilo za opravljeno delo in za pripravljenost

Do kdaj se lahko prijavite?

Kandidati, ki bodo vloge posredovali do 31. julija 2019 in bodo uspešno opravili izbirni postopek, se bodo udeležili osnovnega usposabljanja predvidoma v marcu 2020.

Kandidati, ki bodo vloge posredovali od 1. avgusta 2019 do konca razpisnega roka (31. januarja 2020) in bodo uspešno opravili izbirni postopek, se bodo udeležili osnovnega usposabljanja predvidoma v novembru 2020.

Povezane vsebine

Vključite se v pomožno policijo

Pogosta vprašanja in odgovori o pomožni policiji