Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Makedonijo napotila že 33. skupino policistov. Med 13. februarjem in 15. marcem 2019 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti:

  • Sandi Krušnik iz Policijske postaje Brežice (Policijska uprava Novo mesto),
  • Zoran Brezočnik iz Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor (Policijska uprava Maribor),
  • Izidor Nagode iz Policijske postaje Šmarje pri Jelšah (Policijska uprava Celje),
  • Boris Zver iz Policijske postaje Ljubljana Moste (Policijska uprava Ljubljana),
  • Bogdan Paternost iz Policijske postaje Cerknica (Policijska uprava Ljubljana) in
  • Fredo Virag iz Policijske postaje Idrija (Policijska uprava Nova Gorica).

IMG 5342

Pred odhodom v Makedonijo jih je sprejel pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Janez Rupnik, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovnemu srečanju sta prisostvovala še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije in Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije.

Predhodna skupina se je že vrnila domov, zato je o tamkajšnjih razmerah in preteklem delu poročal vodja te skupine Davor Jovanovič iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi (Policijska uprava Maribor), ki je predstavil zadnje izkušnje in aktualno problematiko na področju ilegalnih migracij na tem območju.

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Star Dojran. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.

Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami