Sorodne objave

 

Pred generalno direktorico policije mag. Tatjano Bobnar je danes, 22. februarja 2019, v Policijski akademiji v Tacnu slovesno zaprisegla četrta generacija pomožnih policistov. Potem ko so uspešno zaključili usposabljanje, se 35 novih pomožnih policistk in policistov sedaj pridružuje pomožni policiji, "eni ključnih enot nacionalnih varnostnih struktur", kot je ob tem dejala generalna direktorica policije. Obenem pa k sodelovanju že vabimo nove kandidate za pomožne policije, saj smo prav ta teden objavili nov javni razpis.

20190222 132252

Javni razpis za kandidate za pomožne policiste

Rok za prijave: do 31. julija 2019 ali 31. januarja 2020

Slovesnosti ob zaključku usposabljanja 4. skupine pomožnih policistov so se udeležili tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državna sekretarja mag. Melita Šinkovec in mag. Sandi Čurin, direktor Policijske akademije Darijel Danijel Žibret in ravnatelj Višje policijske šole Damijan Hvasti.

Skupino 35 kandidatov za pomožne policiste, ki so uspešno opravili usposabljanje, in pa sam potek njihovega usposabljanja, je najprej nekoliko podrobneje predstavil vodja usposabljanja Igor Stošič, svoje vtise z usposabljanja v Gotenici in praktičnega urjenja na policijskih postajah pa je v imenu celotne generacije podal tudi pomožni policist Ervin Šest (na fotografiji).

20190222 131154 sest

V imenu vseh kandidatov se je Šest zahvalil tako vodstvu usposabljanja kot celotni zasedbi inštukrtorjev za potrpljenje, trud in odlične priprave na prihajajoče izzive: "Tukaj smo, da ohranjamo življenja, svobodo, pravico in red. Brez reda in discipline ne gre; to 'hrano', ki krepi pripadnost, smo v Gotenici uživali dnevno v smeri cilja reševanja, služenja in ščitenja državljanov Republike Slovenije. Zavzemali se bomo za šibke in nemočne. Brez strahu, oklevanja ali zadržkov bomo enotni v izkazovanju integritete, hrabrosti in poguma. Naša dejanja si ljudje zapomnijo in trudili se bomo, da bodo vedeli, koga poklicati v stiski, saj smo mi tisti, ki moramo sodržavljanom vlivati občutek zaupanja in varnosti!"

20190222 131121

Slednjič se je po dvorani glasno razlegla zaprisega novih pomožnih policistov. "Slovesno prisegam, da bom pri izvajanju nalog policije vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine," je bilo slišati v en glas.

20190222 131556

Pomožne policiste je nazadnje nagovorila še generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar. Čestitala jim je za uspešno pridobitev novih znanj in usposobljenosti, s pomočjo katerih bodo skupaj z našimi policisti pomagali zagotavljati varnost, ko jih bo država potrebovala. Namen pomožne policije je namreč, da pomaga slovenski policiji, ko to zahtevajo varnostne razmere.

"Pomožni policisti in policistke ste prizadevni in odgovorni posamezniki, ki ste odločeni prispevati več kot običajni državljani. Večina od vas ima svoje poklice in službe, zadolžitve, tako ali drugače ste vpeti v družbeno okolje, nekateri ste celo že zaključili svojo službeno kariero. A vsi ste, po svojih močeh, pripravljeni pomagati za skupno dobro. Nesebično ste izstopili iz množice ljudi in s prijavo na razpis za pomožne policiste državi sporočili: 'Sem na voljo, če me rabite!' Moram vam povedati, da me vedenje, da so med nami posamezniki, ki so v pripravljenosti za vse nas v Republiki Sloveniji, in ki so tudi del slovenske policije, pomirja in me navdaja s ponosom," je dejala mag. Tatjana Bobnar in se zahvalila tudi pedagoškemu kadru Višje policijske šole oziroma Policijske akademije, ki jih je usposobil za učinkovito delo.

Povezane vsebine

Vključite se v pomožno policijo

Pogosta vprašanja in odgovori o pomožni policiji