Sorodne objave

 

Veliko zaposlenih v policiji se zaveda pomena prostovoljstva, saj so doslej sodelovali že v številnih humanitarnih akcijah. Med njimi je tudi 14 policistov in policistka Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi. Minuli vikend so namreč pomagali gojencem rehabilitacijskega zavoda Zarja pri selitvi v nove, primernejše prostore.

Policisti, med njimi jih je bilo največ iz Specialne enote, sodelovali pa so tudi policisti Operativno-komunikacijskega centra, Urada za varnost in zaščito ter vodstva uprave, so v soboto, 29. januarja 2011, v svojem prostem času priskočili na pomoč zavodu za rehabilitacijo in varstvo po poškodbi glave Zarja. V enem dnevu so v celoti preselili enoto, nato pa stare prostore prebelili in tako omogočili, da so gojenci lahko že takoj začeli z delom na novi lokaciji.
 

Svet Evropske unije je leto 2011 razglasil za Evropsko leto prostovoljnih dejavnosti za spodbujanje aktivnega državljanstva oz. na kratko za Evropsko leto prostovoljstva. Slogan leta je postal: Bodi prostovoljec, spreminjaj svet!

Da je prostovoljstvo koristno in pomembno, se zavedamo tudi zaposleni v policiji, saj smo doslej - bodisi kot posamezniki bodisi organizirano v okviru policije, sindikatov, Mednarodnega združenja policistov (IPE) in drugih združenj - sodelovali že v številnih humanitarnih akcijah, od zbiranja igrač za prikrajšane otroke, angažiranja v lanskoletni vseslovenski okoljski čistilni akciji, nesebične pomoči prizadetim v poplavah itd., pa do množičnega prostovoljnega krvodajalstva in zbiranja finančnih prispevkov za sodelavce v stiski.

Na sodelovanje v takšnih in podobnih humanitarnih akcijah smo lahko vsi skupaj upravičeno ponosni, saj dokazujemo, da lahko tudi sami - četudi z majhnimi dejanji in skromnimi prispevki - prispevamo k boljšemu delovnemu okolju in družbi, v kateri živimo.