Na Dunaju je 14. in 15. marca 2019 potekal sestanek šefov policij, ki ga je gostila Michaela Kardeis, avstrijska generalna direktorica za javno varnost.

Konferenca je bila namenjega šefom policij in vzpostavitvi neposrednih stikov, ki pomembno prispevajo k učinkovitosti sodelovanja med državami. Na konferenci so se pogovarjali o varnostnih prioritetah, ki so pomembne v okviru evropskega policijskega sodelovanja. Predstavljena je bila informacija glede možnosti uporabe G5, tako imenovane pete generacije za mobilno komuniciranje za policijske potrebe. V zvezi s tem so bile predstavljene rešitve za mobilne komunikacije. Izvršna direktorica Europola je predstavila Europolovo strategijo. Pogovor je tekel tudi o drugih pomembnih temah, kot so npr. delovanje policije v času električnega mrka, o uporabi dronov v policiji in problematiki drog.

Generalna direktorica slovenske policije mag. Tatjana Bobnar je izpostavila intenzivno večletno delo policije na področju implementacije novih tehnologij v policijsko delo (e-policist, rešitve za mobilno mejno kontrolo), kot tudi uvajanje uporabe dronov za potebe policijskega dela (npr. za iskanje dlje časa pogrešanih oseb). Izpostavila je tudi aktivno vlogo Slovenije pri preprečevanju prevoza prepovedanih drog po balkanski poti v druge države EU.