Sorodne objave

 

V Srbijo je danes odšla že 20. skupina slovenskih policistov. Ti bodo med 3. in 30. aprilom 2019 pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

IMG 8655

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali Janko Žnidarič iz Policijske postaje Ptuj, Iztok Dreo iz Policijske postaje Krško in Borut Stare iz Postaje prometne policije Kranj.

IMG 8656

Pred odhodom jih je sprejel namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica, ki jim je zaželel uspešno deli in varno vrnitev domov. Sprejemu sta prisostvovala tudi Vladimir Pocek, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije in Roman Čoh iz istega sektorja ter Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. Izkušnje prejšnje skupine je prenesel njen vodja Matjaž Celar iz Sektorja kriminalistične policije na PU Ljubljana.

IMG 8660

Slovenski policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Rujan na srbsko-makedonski meji (območje občine Preševo). Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi; uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu.

Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami