Sorodne objave

 

V polfinalnem tekmovanju Najboljši za volanom 2019, ki je potekalo v petek in soboto, 5. in 6. aprila, je Avto-moto zveza Slovenije za 100 najboljših reševalcev spletnega testa pripravila zanimive praktične vaje, v katerih so se morali preizkusiti. Pri pripravi vaj in izboru dvajsetih finalistov v Centru varne vožnje na Vranskem smo poleg inštruktorjev iz AMZS in predstavnikov Rdečega križa Slovenije sodelovali tudi policisti.

FotoUrosModlic AMZS 2

V akciji Najboljši za volanom sodelujemo tudi policisti.

AMZS Najboljsi za volanom 2019 8

V veliki finale se je uvrstilo deset deklet in deset fantov, ki so bili najboljši v svojih polfinalnih skupinah in se bodo 9. maja pomerili za naslova najboljšega mladega voznika in voznice.

AMZS Najboljsi za volanom 2019 3

Preizkus je obsegal šest praktičnih vaj, namenjenih preizkusu vozniških veščin in spretnosti ter znanja ob ukrepanju v prometni nesreči, vključno s prvo pomočjo. Vaje so vključevale: odkrivanje skritih napak na oziroma v avtomobilu, reševanje kritične situacije (zanašanje zadnjega dela avtomobila) in izogibanje oviram, parkiranje in obračanje avtomobila v "garaži", slalom naprej in vzvratno, radar – vožnja z določeno hitrostjo z zakritim števcem (v situaciji, ko policija meri hitrost vožnje), simulacija prometne nesreče: ukrepanje v prometni nesreči in nudenje prve pomoči.

AMZS Najboljsi za volanom 2019 7

Vsem sodelujočim čestitamo za dosežen rezultat pri spletnem testu in za pogum ter znanje, ki so ga pokazali v praktičnem delu tekmovanja!

Povezane vsebine

Znani polfinalistke in polfinalisti Najboljši za volanom 2019

Foto: Uroš Modlic/AMZS