Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 10. aprila 2019, skupaj z direktorjem Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislavom Vrečarjem in komandirko Policijske postaje Logatec Majdo Nagode svečano odprla vrata novih službenih prostorov, v katerih od 1. februarja 2019 deluje Policijska postaja Logatec.

20190410 111658

Policisti in policistke so dolga leta delali v neprimernih prostorih. V tem času se je prebivalstvo v občini Logatec precej povečalo in trenutno šteje okoli 14.000 prebivalcev. Več prebivalcev pomeni tudi večji obseg dela in nalog za policiste.

Po večletnih prizadevanjih vodstva ljubljanske policijske uprave in logaške postaje za ustreznejše delovne prostore, se je enaindvajset zaposlenih končno preselilo v najet objekt z obnovljenimi prostori na 550 m2, kar je skoraj še enkrat toliko, kot je merila kvadratura prejšnjega objekta. Ta je bil ne le manjši, temveč tudi že precej dotrajan in ni več zagotavljal niti varnih niti primernih pogojev za delo. Ne glede na to, v kakšnih pogojih so policisti delali, pa to ni vplivalo na njihovo učinkovitost in delovne procese, občanom Logatca pa so v vsakem trenutku zagotavljali visoko raven varnosti.

logatec9

Na proslavi ob uradnem delu so policistke in policiste ter ostale zbrane goste nagovorili direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar, generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Proslavo pa so s svojim nastopom obogatili učenci 5. razreda OŠ 8 talcev Logatec in kvintet Policijskega orkestra.

Direktor PU Ljubljana se je zahvalil vsem, ki so pripomogli k temu, da je bil projekt izpeljan, ter policistom zaželel še naprej uspešno in varno delo v novih prostorih.

Tudi generalna direktorica policije je izrazila osebno zadovoljstvo, da je selitev v nov, boljši in varnejši objekt, uspela. Izpostavila je dejstvo, da so bili policisti, ne glede na dotrajane in zastarele prostore v prejšnjem objektu učinkoviti pri svojem delu, da delovni proces ni bil oviran, vsekakor pa je z novo pridobitvijo ta olajšan in ne nazadnje tudi izboljšan. Tudi ona je policistom zaželela dobro počutje in uspešno delo v novih prostorih.

logatec

Za dolgoletna prizadevanja in požrtvovalnost vseh policistov se je v svojem govoru zahvalil minister. Izpostavil je zavedanje svoje odgovornosti in odgovornosti države, da zagotavlja ustrezne delovne pogoje slovenskim policistom, ki skrbijo za varnost vseh državljanov. Bodisi z urejanjem zakonodaje, nabavo ustrezne opreme za učinkovitejše opravljanje policijskega dela, bodisi z zagotavljanjem ustrezne finančne ovrednotenosti delovnih mest.