Sorodne objave

 

V Ljubljani sta se danes, 11. aprila, srečali generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in veleposlanica Francije v Sloveniji Florence Ferrari. V okviru vljudnostnega obiska sta izpostavili odlično sodelovanje med policijo in francoskim veleposlaništvom.

IMG 6265

Slovenija in Francija že tradicionalno dobro sodelujeta na področju notranjih zadev, tudi neposredno sodelovanje med policijama obeh držav je izjemno dobro in učinkovito. Povezovanje med državama večinoma poteka preko francoskega veleposlaništva, ki ima sedež v Ljubljani, na tedenski ravni pa tudi preko policijskega atašeja na Dunaju.

Ne le bilateralno, na izjemno visoki ravni je tudi sodelovanje obeh držav v okviru Interpola, Europola in uradov Sirene, pa preko delovnih skupin v okviru Sveta EU. V pričakovanju slovenskega predsedovanja Svetu EU, ki bo potekalo v drugi polovici leta 2021, pa je pričakovati še tesnejši dialog med državama, saj Francija prevzema predsedovanje takoj za Slovenijo.

IMG 6277

Ob tej priložnosti se je Bobnarjeva veleposlanici Ferrarijevi zahvalila tudi za pomoč francoskega veleposlaništva pri organizaciji tečajev francoskega jezika za slovenske policiste. Letos se ga udeležuje šest zaposlenih v policiji, tečaj pa se je začel konec marca 2019.

Tako generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar kot francoska veleposlanica Florence Ferrari sta izpostavili, da je bilo v vzpostavitev odličnega dialoga do sedaj vloženo veliko truda. Izrazili sta željo in pričakovanje, da bi takšna odlična komunikacija tekla tudi v prihodnje. Nenazadnje imata Slovenija in Francija, kot članici Evropske unije skupne cilje, tj. zagotoviti varnost vsem prebivalcem EU, pri čemer je izjemno pomembno zavedanje, da kriminaliteta v današnjem, globaliziranem svetu, ne pozna državnih meja.

V Sloveniji trenutno biva nekaj manj kot petsto državljanov Francije.