Sorodne objave

 

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar z najožjimi sodelavci sta se včeraj, 16. aprila 2019, srečala z županom občine Kostel Ivanom Črnkovičem in predstavniki lokalne skupnosti. Poleg predstavitve trenutnih razmer na področju migracij je bil namen srečanja tudi pogovor o odprtih vprašanjih, povezanih s tem.

Pred mostom Slavski laz

V Policiji ugotavljamo, da so nedovoljene migracije na tem območju v znatnem delu organizirane. V letošnjem letu do 13. aprila 2019 smo policisti na območju občine obravnavali 287 nezakonitih prehodov meje (lani v celem letu 148), pri čemer prevladujejo državljani Alžirije in Maroka. Zaradi povečanja števila nezakonitih prehodov meje smo na tem območju okrepili število policistov, pri varovanju meje sodelujemo s pripadniki Slovenske vojske in pomožne policije, večkrat mesečno pa izvajamo tudi mešano patruljiranje s hrvaškimi policisti. Za usmerjanje in lažje obvladovanje nezakonitih prehodov meje so v pomoč tudi začasne tehnične ovire, ki smo jih na tem območju postavili leta 2015.

Ob tej priložnosti so si predstavniki ministrstva in policije na terenu ogledali z migracijami najbolj obremenjena območja v Občini Kostel, obiskali mejni prehod Petrina ter se srečali s policistkami in policisti, ki delajo na tem območju. Več informacij v sporočilu za javnost na spletni strani MNZ: S predstavniki Občine Kostel o razmerah na področju migracij

Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami