Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 19. aprila 2019, sprejela vrhunske športnike, zaposlene v Policiji, ki trenirajo in tekmujejo v zimskih športnih panogah.

IMG 4091

Sprejema so se udeležili Alenka Čebašek (smučarski tek), Boštjan Kline (alpsko smučanje), Ilka Štuhec (alpsko smučanje), Peter Prevc (smučarski skoki), Robert Kranjec (smučarski skoki) in Rok Marguč (deskanje), žal pa smo pogrešali Anamarijo Lampič (smučarski tek) in Jerneja Damjana (smučarski skoki).

V Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji smo ponosni na dosežke naših vrhunskih športnikov. "Veliko zimskih dni preživimo ob spremljanju tekem, navijamo za vas in se veselimo vaših stopničk in medalj skupaj z vami," je izpostavil minister. A rezultati vrhunskih športnikov niso nekaj samoumevnega, so plod težkega in marljivega vsakodnevnega dela, odločnosti, vztrajnosti in jeklene volje. "Zavedam se, da ste se marsičemu odrekli že od malih nog in vsa ta leta sledili notranjemu klicu športnika ter podredili vse svoje aktivnosti le enemu cilju – biti med najboljšimi," je dejala Bobnarjeva.

IMG 4165

Robert Kranjec, ki letos zaključuje svojo izjemno 20-letno profesionalno kariero, v policiji pa je bil zaposlen kar 17 let, je spregovoril v imenu vrhunskih športnikov. Dejal je, da je podpora ministrstva in policije izjemno dragocena: "Pomeni socialno varnost, kar kot športnik rabiš, da se lahko osredotočiš na svojo športno kariero." Ob njegovem slovesu od profesionalnega športa sta mu minister in generalna direktorica policije izročila priložnostno darilo.

IMG 4179

V Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji močno podpiramo naše vrhunske športnike. Tako v okviru Policijske akademije deluje Oddelek vrhunskih športnikov, v katerem je zaposlenih 28 vrhunskih športnikov iz različnih športnih panog. S svojim sodelovanje v policijskih aktivnostih pomembno prispevajo k preventivi in promociji policije.