V prvi letošnji številki naše stanovske revije odpiramo kar nekaj aktualnih tem.

Med drugim lahko preberete, kakšne rešitve za stimulativnejše delovno okolje pripravlja novo vodstvo policije. Pogovarjali smo se namreč z obema namestnikoma generalne direktorice policije, Jožetom Senico in Tomažem Pečjakom. Kot enega od ključnih izzivov navajata prenovo kariernega sistema, ki mora ponovno vzpostaviti prava razmerja med posameznimi policijskimi položaji. S tem se vsekakor strinjata tudi oba policijska sindikata, zato objavljamo tudi njuna pogleda na karierni razvoj policistov. Kakšen naj bo torej nov karierni sistem, da bo policija spet na konju?

varnost 1 2019Dobra motivacija za naprej je zagotovo tudi letno poročilo z rezultati opravljenega dela. Ti nam nastavljajo zrcalo in odslikavajo uspešnost posameznih področij dela.

Poleg statistike povzemamo še rezultate zadnje javnomnenjske ankete o delu policije, ki kažejo, da so ljudje relativno zadovoljni z delom policije in da nam še vedno zaupajo in se počutijo varno.

Iz istega razloga, za spodbudo zaposlenim, pa smo nekaj več pozornosti tokrat namenili tudi zadnjemu izboru najboljših dobrih praks v policiji in se na kratko posvetili prav vsaki, ki je prispela na razpis za leto 2018.

Tudi v tej številki nadaljujemo s poročanjem o aktivnostih za promocijo zaposlovanja v policiji. Za vse, ki jih zanimajo aktualni razpisi za zaposlitev v policiji, smo še enkrat navedli ključne datume za prijavo. Še do 15. maja se lahko prijavite, če želite postati policist - nadzornik državne meje, do 31. julija pa imate časa za razmislek, ali se nam ne bi raje pridružili kot pomožni policisti.

Letos obeležujemo 45 let delovanja ljubljanske postaje policistov konjenikov. Kakšne so naloge policistov konjenikov, da si brez njih ne moremo več predstavljati sodobne policije, si lahko preberete v zanimivem članku njihovega komandirja.

Ob vsem pa boste v reviji našli še celo vrsto dodatnih vsebin, od predavanja znanega psihologa dr. Aleksandra Zadela o osebnostni rasti z naslovom Kako skrbim zase kot policist/-ka? do obiska v češkem policijskem muzeju in usposabljanja slovenskih policistov - učiteljev smučanja v Makedoniji.

Vreme je v teh dneh zelo spremenljivo, kakor aprilu tudi pritiče. Popestrite si ga lahko z branjem naše revije .

Prijetne prvomajske praznike vam želimo!

Povezane vsebine

Revija Varnost