Sorodne objave

 

Slovenska policija v sodelovanju z Avstrijo od aprila 2017 v Bosni in Hercegovini izvaja projekt tesnega medinstitucionalnega sodelovanja (t. i. twinning projekt) na področju podpore v boju proti pranju denarja. Projekt daje pozitivne rezultate, saj je bila Bosna in Hercegovina med drugim v času izvajanja projekta umaknjena s sive liste Projektne skupine za finančno ukrepanje (FATF), ki vodi seznam rizičnih držav na področju pranja denarja.

spicun 6

V projektu je bilo do sedaj skupaj organiziranih več kot 140 misij, ki se jih je udeležilo več kot 1.200 udeležencev iz več kot 50 institucij Bosne in Hercegovine. Organizirano je bilo tudi več študijskih obiskov v Sloveniji in Avstriji.

Support to the Fight Against Money Laundering EU 1024x700

Tokrat je bila 16. aprila 2019 v Sarajevu organizirana konferenca o dvigu zavesti glede preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma v BiH. Konference se je udeležil projektni vodja dr. David Smolej iz Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, ki je poleg predstavnika delegacije Evropske unije v BiH Richarda Mase imel pozdravni nagovor. Oba sta poudarila pomembnost projekta pri harmonizaciji nacionalne zakonodaje s standardi Evropske unije.

spicun 1

Dr. David Smolej iz Uprave kriminalistične policije je na konferenci izpostavil pomembnost uskladitve nacionalne zakonodaje BiH s standardi Evropske unije.

Projekt se bo predvidoma zaključil oktobra 2019, ko bodo na zaključni konferenci tudi predstavljeni doseženi rezultati.

Vir foto: www.slobodna-bosna.ba