Sorodne objave

 

Ta teden sta pri nas na delovnem obisku predstavnici bodoče enote avstrijske konjeniške policije. Danes, 6. junija, bo ena od avstrijskih kolegic z našimi policisti konjeniki patruljirala v Ljubljani, druga pa v Piranu in Portorožu med 10. in 16. uro.

Že včeraj pa je mešana konjeniška policijska patrulja na Bledu pri mimoidočih vzbudila veliko zanimanja (na fotografijah).

Konjeniki4

Gre za uresničitev pobude, izražene februarja letos, ko so nas obiskali avstrijski kolegi, ki ustanavljajo svojo policijsko konjenico, saj je policija v Avstriji do zdaj ni imela. Z delom konjeniške policije nameravajo začeti konec leta. Ko smo jim v začetku leta predstavili delo slovenske policijske konjenice, je bil njihov odziv zelo pozitiven - pohvalili so profesionalnost naših policistov ter izkazali zanimanje za nadaljnje sodelovanje in pomoč pri usposabljanju svojih novih policistov konjenikov.

Izmenjava izkušenj in znanj poteka ves čas obiska, hkrati pa s tem krepimo tudi dobro medsebojno sodelovanje med obema policijama na različnih področjih.