Sorodne objave

 

Generalna direktorica Policije mag. Tatjana Bobnar in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc z delegacijama sta v petek, 7. junija 2019, obiskali pripadnike Policije in Slovenske vojske, ki opravljajo naloge preprečevanja nedovoljenih migracij preko državne meje Republike Slovenije.

V okviru obiska sta se srečali z mešano patruljo policije in vojske, ki je v tem času opravljala navedene naloge, predstavljene so jima bile zmogljivosti brezpilotnih letalskih sistemov Slovenske vojske, ogledali pa sta si tudi usposabljanje v policijskem Vadbenem centru Gotenica.

20190607 130420 zm

Strinjali sta se, da gre za zahtevno in nevarno nalogo, ki zahteva ustrezno usposobljenost in opremljenost, čemur bosta posvetili posebno pozornost. Ugotovili pa sta tudi, da policisti in vojaki nalogo izvajajo odgovorno, strokovno in zavzeto ter da učinkovito preprečujejo nedovoljene migracije.

Skupen obisk delegacij pod vodstvom generalne direktorice Policije in načelnice Generalštaba Slovenske vojske je predstavljal možnost za izmenjavo izkušenj in razpravo o strokovnih vprašanjih skupnega delovanja obeh organov, obenem pa je bila na ta način izkazana tudi podpora policistom in vojakom za njihovo nesebično in požrtvovalno opravljanje nalog na državni meji.

Foto: Policija in Slovenska vojska