Sorodne objave

 

V Srbijo danes odhaja 22. skupina slovenskih policistov. Ti bodo med 12. junijem in 12. julijem 2019 pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

IMG 9243

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali policist Mirzet Šehić iz OKC PU Ljubljana (PU Ljubljana), Petra Kunač iz PPIU Maribor (PU Maribor) in Borut Krnc iz PMP Dobova (PU Novo mesto).

Slovenski policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Rujan na srbsko-makedonski meji (območje občine Preševo). Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi; uporabljali bodo tudi službena vozila in opremo.

IMG 9237

Pred odhodom jih je včeraj, 11. junija, sprejel direktor Uprave uniformirane policije GPU mag. Srečko Jarc, ki jim je zaželel uspešno delo in varno vrnitev domov. Na delovnem sestanku sta prisostvovala tudi Aljaž Rojs iz Sektorja mejne policije v UUP GPU in Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije SGDP GPU. Izkušnje policistov iz prejšnje skupine pa je prenesel Janko Žnidarič iz Policijske postaje Ptuj (PU Maribor).

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu.

Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami