Zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2019 bo ta teden, med 19. in 23. junijem 2019, na posameznih relacijah po Sloveniji oviran promet. Voznikom svetujemo, naj bodo v prometu strpni. Uporabijo naj raje vzporedne ceste in se tako izognejo začasnim zaporam določenih cestnih odsekov.

Dirka po Sloveniji logoSreda, 19. junij

Ob 12.15 bo start 1. etape v Ljubljani na Kongresnem trgu, zato bo do enourna zapora cest na relaciji Ljubljana–Sostro–Trebeljevo–Litija–Trbovlje–Laško–Celje–Šentjur–Kozje–Podčetrtek–Rogaška Slatina. Promet bo oviran na celotni relaciji predvidoma do 17. ure.

Četrtek, 20. junij

Ob 11.20 bo start 2. etape v Mariboru (Trg svobode). Promet bo od 11.10 oviran na relaciji Maribor–Hoče–Sl. Bistrica–Veliko Tinje–Zreče–Slov. Konjice–Poljčane–Pečica–Šmarje pri Jelšah–Šentjur–Celje. Predviden zaključek 2. etape bo ob 14.45. na Prešernovi cesti v Celju.

Petek, 21. junij

Ob 10.50 bo na Šlandrovem trgu v Žalcu start 3. etape. Zato bo promet oviran na relaciji Žalec–Vransko–Kamnik–Medvode–Škofja Loka–Trebija–Žiri–Medvedje Brdo–Idrija–Gore–Idrija. Predviden zaključek ob 15. uri v Idriji na Mestnem trgu.

Sobota, 22. junij

Ob 11. uri bo pred občino v Novi Gorici start 4. etape. Zato bo promet oviran na relaciji Nova Gorica–Solkan–Kanal–Dobrovo–Solkan–Nova Gorica–Komen–Štanjel–Manče–Vipava–Ajdovščina–Predmeja–Ajdovščina. Predviden zaključek bo ob 14.45 pred avtobusno postajo v Ajdovščini.

Nedelja, 23. junij

V Trebnjem na Gubčevi cesti bo ob 10.50 start 5. etape. Promet bo oviran na relaciji Trebnje–Ivančna Gorica–Trebnje–Žužemberk–Soteska–Črnomelj–Metlika–Vahta–Novo mesto. Predviden zaključek etape bo na Glavnem trgu v novem mestu ob 14.45.

Poziv udeležencem v cestnem prometu

Na zgoraj navedenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest. Voznike pozivamo, naj v tem času uporabijo druge ceste, kjer se zapora ne bo izvajala. Vse udeležence v cestnem prometu tudi pozivamo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Ob srečanju vozil s prednostjo upoštevajte naslednje pravilo

  • Vozniki, če opazite policijsko vozilo, ki uporablja rdečo in modro svetilko ter zvočne znake, morate ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če vam policist ne odredi drugače. Vozniki smete z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko, in vozilo organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Šele takrat lahko vozniki nadaljujete z vožnjo.
  • Pešci, enako velja tudi za vas. Ob srečanju s policijskim vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko ter zvočne znake, se morate umakniti z vozišča. S hojo lahko nadaljujete, ko mimo odpeljejo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko, in vozilo organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. 

 

Povezane vsebine

Dirka po Sloveniji