Sorodne objave

 

Na prvi poletni dan, 21. junija 2019, se začenja preventivna akcija #VarnoVPoletje. V prihodnjih petih tednih bodo številne aktivnosti za večjo varnost v cestnem prometu potekale v 16 slovenskih mestih in na kar 40 različnih lokacijah. Več o tem smo povedali na današnji skupni novinarski konferenci.

VarnoVPoletje NK 20 6

Preventivno akcijo organizira Javna agencija RS za varnost prometa, v sodelovanju s ključnimi deležniki prometne varnosti, to so Policija, Avto-moto zveza Slovenije, Zavod Varna pot, Zavod Vozim, Združenje DrogArt, Zveza moto klubov Slovenije in Zvezo združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije.

Aktivnosti, s katerimi bomo zmanjševali tveganja za nastanek prometnih nesreč, bodo predstavniki naštetih služb ob koncu tedna izvajali v večernih terminih v lokalih in na dogodkih, začenši z jutrišnjim dnem v Mariboru (Lent), v Velenju in Domžalah, nato pa še v Kopru, Ljubljani, Ravnah na Koroškem, Laškem in v Kranju. S sporočilnimi tablami bodo v jutranjem in popoldansko-večernem terminu navzoči na večjih parkiriščih in nekaterih drugih površinah v številnih mestih po Sloveniji. Sodelovali bodo na motorističnih delavnicah in drugih dogodkih, Policija pa bo izvajala povečan nadzor po vsej Sloveniji.

"Policisti bomo v času načrtovanih prireditev navzoči v okolici lokalov oziroma prireditvenih mest, kjer bomo preverjali psihofizično stanje voznikov, seveda pa bomo pozorni tudi na druge kršitve cestnoprometnih predpisov. Projekt bo potekal med turistično sezono, ko se na cestah poveča gostota prometa, zaradi vročine pa se spremenijo tudi vozne razmere. Iz izkušenj je v takih pogojih mogoče pričakovati slabšo varnost cestnega prometa. Zato bodo policisti v tem obdobju izvajali tudi številne druge, že načrtovane aktivnosti. Glavna naloga bo predvsem zagotavljanje pretočnosti prometa, odpravljanje posledic prometnih nesreč, ugotavljanje in odpravljanje drugih vzrokov za nastanek zastojev in pomoč voznikom na cestah. Poleg tega bodo nadzorstvene aktivnosti usmerjene v nadzor hitrosti, psihofizičnega stanja voznikov, nadzor tovornih vozil ter varnost voznikov enoslednih vozil," je dejal mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na generalni policijski upravi.

Več na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa: Združeni za večjo varnost v prometu z akcijo #VarnoVPoletje.

Povezane vsebine

Prometna varnost - preventivni nasveti