Sorodne objave

 

Celjski policisti smo 15. marca 2011 pred Osnovno šolo v Šmartnem ob Paki aktivno sodelovali na dnevu varnosti in obrambe. Poleg policistov so svoje delo in opremo pokazali še pripadniki slovenske vojske, gasilcev, civilne zaščite in Združenja veteranov vojne za Slovenijo.

Na začetku programsko pestre prireditve so učenci in učitelji izvedli požarno vajo z evakuacijo, kasneje so si učenci višjih razredov ogledali film Slovenija na barikadah, na šolskem igrišču pa je potekala razstava opreme in tehnike tako policije kot civilne zaščite in vojske.

Prometni policisti so na ogled postavili motorno kolo in vozilo z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida ter učencem razdelili odsevne trakove in kresničke. Vodniki službenih psov so pred številčno publiko izvedli prikazno vajo, in sicer prijetje oboroženega storilca, lokalni vodja policijskega okoliša pa je občanom odgovarjal na različna vprašanja.

DSCI1899 zm

DSCI1900 zm

Prireditev, ki sta jo organizirali Občina Šmartno ob Paki in Slovenska vojska, sta si ogledala tudi generalni direktor policije Janko Goršek in direktor Policijske uprave Celje mag. Karol Turk.

Za krepitev prijateljskih vezi, ki so tudi pripeljale do te prireditve, so se sodelujoči pomerili še v nogometu. Na turnirju so sodelovale ekipe veteranov Šmartnega ob Paki, osnovne šole, Gasilske zveze Velenje, MORSA, vojne policije, častnikov in združenja Sever ter Policijske uprave Celje, ki je osvojila odlično tretje mesto.