Sorodne objave

 

Velenjski policisti so kazensko ovadili štiri osebe, doma z velenjskega območja, osumljene storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, po 220. členu Kazenskega zakonika, ki so v Velenju namerno poškodovali stekleno ograjo mostu, stekla ter elektronski števec kolesarjev. Osumljeni med seboj niso povezani. Občini Velenje pa so povzročili za najmanj 5.000 evrov materialne škode.

ŠTEVEC

Pred časom je Mestna občina Velenje objavila posnetke video nadzornega sistema, na katerih je skupina mlajših moških, v jutranjem času 1. januarja 2020, uničevala stekleno ograjo na mostu čez reko Pako, pri promenadi v Velenju. Na podlagi posnetkov in z zbiranjem obvestil so velenjski policisti uspeli identificirati dve osebi, ki sta bili pri dejanju najbolj aktivni.

Za istovrstno kaznivo dejanje so ovadili moškega, ki je konec leta 2019 poškodoval stekla v okolici centra Nova v Velenju, in moškega, ki je 9. aprila letos, v večernem času, poškodoval elektronski števec kolesarjev na promenadi med Cankarjevo in Jenkovo cesto v Velenju ter več košev za smeti v okolici.

ŠTEVEC2

Osumljeni so z dejanji Mestni občini Velenje povzročili za najmanj 5.000 evrov materialne škode. Grozi jim denarna kazen oziroma kazen zapora do dveh let.