Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih dejanj goljufije. Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski, stari 18 in 32 let. Mlajša storilka je doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. 32-letnico smo v letu 2017 že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, mlajše do sedaj še nismo obravnavali.

Storilki, ki sta pri goljufijah sodelovali, sta stike z oškodovancema vzpostavili s pomočjo različnih spletnih portalov ter oglasnih rubrik za stike. Predstavljali sta se z lažnimi imeni. Mlajša je uporabljala imeni Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga različna imena.

Goljufinji sta s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb, da na primer potrebujeta denar za nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav ali da potrebujeta denar za študij in podobno, v zadnjih treh letih dva oškodovanca z območja Policijske uprave Celje prepričali, da sta jima bodisi podarila, bodisi posodila najmanj 164.000 evrov. Moška sta jima denar izročala na različnih mestih, kjer sta se z njima dobivala. Prav tako zbiramo obvestila še za primer oškodovanja moškega z območja Policijske uprave Maribor. Tudi njega sta najverjetneje oškodovali za več deset tisoč evrov.

Ker sumimo, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram, še več, pozivamo morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na najbližji policijski postaji. Obema smo odvzeli prostost in ju bomo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjena kazniva dejanja jima grozi zaporna kazen od enega do osmih let.