Sorodne objave

 

Velenjski policisti so našli pogrešanega 60-letnika, ki je bil zaradi padca in izgube večje količine krvi v življenjski nevarnosti. S hitrim ukrepanjem so mu rešili življenje.

Velenjski policisti so bili včeraj, 11. aprila 2021, okoli desetih dopoldne obveščeni o pogrešanem 60-letnem občanu. Takoj po obvestilu so začeli z iskanjem. V iskalni akciji so poleg velenjskih policistov sodelovali še policisti Postaje prometne policije Celje ter vodnika službenih psov.

Kraj najdbe pogresanega

Kraj, kjer so našli pogrešanega in poškodovanega 60-letnega občana

Policist Policijske postaje Velenje je pri pregledovanju gozdne poti, na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba, zaznal zdrs s poti v previsno steno in v prepadu opazil negibnega moškega. Policist, ki se na srečo v prostem času ukvarja s športnim plezanjem, se je po steni spustil do moškega, drugi policist pa je nemudoma prevzel obveščanje reševalcev in koordinacijo njihovega prihoda na kraj. Ko je policist, ki se je spustil po steni, prišel do moškega, je bil ta v izjemno slabem stanju. Zaradi večje rane na zapestju je namreč izgubil mnogo krvi. Policist je nemudoma slekel del svoje uniforme ter s pomočjo palice in uniforme naredil kompresijsko obvezo in s tem preprečil nadaljnjo izgubo krvi, moškemu je preverjal srčni utrip, ki je bil izjemno šibak, in ga s pogovorom ohranjal pri zavesti do prihoda reševalcev, ki jih je do poškodovanega usmeril drugi policist.

Kraj najdbe pogresanega1

Reševalci in policisti so poškodovanega po težko dostopnem terenu odnesli najprej do gasilcev, ki so prav tako prišli na kraj, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila. Glede na to, da je 60-letni občan izgubil veliko krvi, sta mu policista s srčnim, požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter strokovnim nudenjem pomoči ter hitrim obveščanjem in koordinacijo prihoda reševalcev na kraj rešila življenje.

Na ravnanje naših kolegov policistov smo sodelavci izjemno ponosni!