Sorodne objave

 

V obilici težkih in žalostnih zgodb smo veseli, da lahko znova poročamo o nesebičnem in srčnem ravnanju policistov, ki so s hitrim ukrepanjem rešili življenje občana v Celju.

V sredo, 14. aprila 2021, sta policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje opravljala naloge v celjskem mestnem jedru. Na Vrunčevi ulici je do njiju prišel občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega objekta našel neodzivnega moškega. Policista sta takoj odšla v objekt, kjer je dejansko ležal moški brez znakov življenja. Policista sta ga nemudoma začela oživljati. O dogodku sta takoj obvestila tudi celjski regijski center za obveščanje in operativno-komunikacijski center na celjski policijski upravi, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje.

Pri postopku oživljanja so se policisti izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči, ki so ji v nadaljevanju pomagali še pri oskrbi in transportu osebe do reševalnega vozila.

Prav hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da je 39-letni moški preživel. Zahvala gre tudi uslužbenki regijskega centra za obveščanje, ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj pomagala z napotki za oživljanje.

Naši policisti so s tem znova dokazali srčnost in zavedanje, da je varovanje življenja ljudi naše temeljno poslanstvo.