Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Radlje so med hišno preiskavo v začetku tedna odkrili večje količine konoplje in orožje, za katerega lastnika nista imela dovoljenja. Za osumljenca je presikovalni sodnik odredil pripor.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so pri hišni preiskavi, ki so jo minuli torek, 25. oktobra 2022, na podlagi odredbe sodišča, opravili v stanovanjski hiši na območju Radelj ob Dravi, našli dva večja, dobro opremljena, prirejena prostora, namenjena gojenju konoplje, ter prostor, namenjen sušenju konoplje.

zasezena konoplja

V prostorih, namenjenih gojenju konoplje, so našli 1.200 sadik konoplje, visokih med 10 in 45 cm, ki so bile nasajene v lončkih. Zasegli so še 487 posušenih rastlin konoplje in večjo količino posušenih delcev konoplje. Prav tako so zasegli opremo in pripomočke za gojenje konoplje.

Vrednost zasežene prepovedane droge bi v primeru prodaje na trgu presegla 40.000 evrov.

zasezeni vojaski puski

Radeljski policisti so med hišno preiskavo našli še orožje, za katero osumljena nista imela dovoljenja, in sicer dve vojaški puški in protitankovsko mino. Orožje so zasegli.

Osumljena - moškega in žensko, stara 45 in 49 let, so sinoči s privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika RS. Preiskovalni sodnik je obema odredil pripor.