Sorodne objave

 

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Celje smo samo včeraj prejeli več kot 900 klicev. Danes, v prvi polovici dne, več kot 300, kar pomeni, da so bile ves čas na terenu vse razpoložljive patrulje.

Policisti so pomagali pri evakuacijah in reševanju ljudi z ogroženih območij, urejali promet, skrbeli za pravočasno zavarovanje poškodovanih delov vozišč in mostov, zapirali nevarne odseke cest, pomagali občanom, ujetim na neprevoznih delih vozišč ... Vse razpoložljive policijske patrulje so bile ves čas tesno vpete v dogajanje.

hl 29882424387.jpeg

Poplave niso prizanesle tudi dvema našima objektoma. Voda je zalila policijski postaji Laško in Dravograd.

Z aktivnostmi policisti nadaljujemo tudi danes. Območje, ki ga pokriva Policijska postaja Mozirje je še vedno dobesedno odrezano od sveta, prav tako dobršen del Koroške in tudi Laško.

Fotografije, ki so jih iz zraka posneli kolegi iz Letalske policijske enote o dogajanju na Mozirskem, fotografije koroških kolegov o razdejanju, ki so ga povzročile poplave in plazovi, povedo več kot vse besede.

hl 29882424394.jpeg

Ob vsem trudu policistov, gasilcev, pripadnikov Civilne zaščite, redarjev in drugih služb za reševanje, pa se še vedno najdejo posamezniki, ki ne spoštujejo navodil intervencijskih služb, oznak o zaprtju cest in mostov. Včeraj so nam ogorčeni občani poslali posnetek dveh neodgovornih moških, ki sta se v Celju, v podvoz, zalit z vodo, na cesti, ki je že bila zaprta za promet, zapeljala s štirikolesnikom in padla.

image000000003

Še vedno opozarjamo vse, naj se ne zadržujejo na območjih, kjer je zadrževanje še vedno prepovedano, naj spremljajo prometno dogajanje in obvestila o zaporah cest. Upoštevajo naj prometno signalizacijo, navodila policistov in drugih intervencijskih služb.

received 822969032483671