Sorodne objave

 

Zadnjo majsko nedeljo so se v športnem parku v Šmarju pri Jelšah odvijale Igre prostovoljstva 2011, pri katerih so sodelovali tudi celjski policisti. Igre je organizirala Lokalna akcija skupina za preprečevanje zasvojenosti (LAS) Občine Šmarje pri Jelšah.

igre prostovoljstva 2011 1

LAS Šmarje pri Jelšah je bila ustanovljena pred šestimi leti, da bi osveščala prebivalce o problematiki različnih oblik zasvojenosti v lokalnem območju. Njihov program vključuje akcije kot so N'kol' p'jan ne sedem za volan, Z glavo na zabavo, Prostovoljec Občine Šmarje pri Jelšah in mnoge druge.

Na letošnjih igrah prostovoljstva so se prostovoljci in podporniki prostovoljstva pomerili v štirih panogah, in sicer v nogometu, košarki, v tekmovanju med dvema ognjema in v Afroditinem teku zdravja za ženske. Sodelovalo je okoli 120 tekmovalcev.

igre prostovoljstva 2011 3

Igre so se uradno začele s pristankom padalcev padalskega kluba Extreme Skydiving iz Maribora. Že pred pristankom padalcev je povezovalec programa, uveljavljeni "stand up" komik Aleš Novak k mikrofonu povabil župana občine Šmarje pri Jelšah Jožeta Čakša, ki je navzoče pozdravil in nekaj besed namenil tematiki dneva. Prireditve sta se udeležila tudi Majda Meško, predstavnica Nacionalnega usklajevalnega odbora, in Darko Nikolovski, raper in ambasador prostovoljstva.

Prisotnim so krajšali čas številni pevci, pevska skupina Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, vokalna skupina Amadeus, nastopile pa so tudi plesalke in plesalec podružnične Osnovne šole Šentvid pri Grobelnem.

igre prostovoljstva 2011 2

Nogometno tekmo je sodil Drago Kos, nekdanji šef protikorupcijske komisije in nogometni sodnik. V nogometni finalni tekmi je ekipa LAS-a, za katero so igrali policisti policijskih postaj Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Celje in Žalec, po izvajanju kazenskih strelov premagala ekipo domačega nogometnega kluba. V vseh igrah je do izraza prišel predvsem športni duh in načelo "važno je sodelovati", zato lahko zaključimo, da so bili zmagovalci prav vsi udeleženci tekmovanja.

igre prostovoljstva 2011 4

Prostovoljsko leto organizatorjem in prostovoljcem pomeni pomembno priložnost, da predstavijo pomen prostovoljstva in razširijo krog njegovih privržencev. K temu nedvomno največ prispevajo osveščeni posamezniki, civilna družba, aktivni prostovoljci in ambasadorji evropskega leta prostovoljstva.


Foto: Egon Horvat