Sorodne objave

 

V soboto, 20. avgusta 2011, smo se policisti odzvali vabilu mladih gasilcev iz Gasilske zveze Mislinjske doline in se udeležili 2. taborjenja na Paškem Kozjaku.

P8200064

Taborjenja, ki je potekalo od 19. do 21. avgusta, se je udeležilo 49 mladih iz 5 gasilskih društev (Legen, Slovenj Gradec, Golavabuka, Dovže in Dolič) ter 12 mentorjev. Policisti vodniki službenih psov smo nadebudnim gasilcem predstavili naše štirinožne prijatelje in jim pokazali, kaj vse zmorejo.

P8200061

Ob 10. uri je mladina z mentorji že težko pričakovala prihod policista Srečka Kotnika iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje. Mladi so z navdušenjem prisluhnili policistu, ko jim je pojasnjeval kdaj, kje in zakaj policisti potrebujejo službene pse, spoznali so opremo, ki jo uporabljajo policisti pri svojem delu in pri usposabljanju oz. treniranju službenih psov.

P8200059

Prikaz vodnikov službenih psov so si ogledali tudi župan Občine Mislinja Franc Šilak, predsednik Gasilske zveze Mislinjske doline Franc Areh in predsednica mladinske komisije Gasilskih zveze Koroške regije Angelca Kramberger.

P8200053

Razšli smo se v prijetnem vzdušju z obljubo, da se kmalu spet srečamo.