Sorodne objave

 

V petek, 7. oktobra 2011, je bil v telovadnici Osnovne šole Prežihov Voranc sejem športne dejavnosti, ki ga je organiziral Mladinski svet Ravne na Koroškem pod vodstvom predsednika Aljaža Verhovnika.

Slika016

K sodelovanju na sejmu so bili povabljeni tudi policisti, saj je znotraj policije kar nekaj dejavnosti, ki so neposredno povezane s športom. Sejma so se tako udeležili vodja Oddelka vrhunskih športnikov Policijske akademije Franc Rožman, ki je na spremljal dva vrhunska športnika, zaposlena v policiji, in sicer judoista Roka Drakšiča in atletinjo, metalko kopja, Martino Ratej. Oba sta udeležencem predstavila svojo vlogo in uspehe na športnem področju.

Slika022

Ker je prireditev potekala na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so se športnega sejma udeležili tudi komandir postaje Vinko Mlakar, pomočnik komandirja Miroslav Črešnik ter policista Grega Paternoster in Mitja Tasič, ki sta predstavila delo policista smučarja na smučišču ter njune naloge.

Slika031

Sejma so se udeležili tudi celjski vodnik službenega psa Srečko Kotnik, ki je s svojim štirinožnim pomočnikom naravnost navdušil obiskovalce, policista kolesarja Tanja Logar in Tilen Brajnik iz Policijske postaje Slovenj Gradec ter policist motorist iz Postaje prometne policije Celje Oto Robi, ki je predstavil naloge policista motorista.

Slika096

Na sejmu športa so sodelovali tudi člani mednarodnega društva policistov motoristov Blue Knights, ki ga sestavljajo aktivni in upokojeni policisti in policistke, ki jih druži skupna ljubezen do vožnje z motocikli. Policisti Boštjan Helbl, Damjan Kovač, Janez Smolak, Roman Belej ter častni član kluba Hinko Rotovnik so se mladim predstavili v vlogi motoristov, ki dosledno upoštevajo cestnoprometne predpise.

Slika017

Prireditev, ki je potekala prvič, je obiskalo okoli 500 osnovnošolcev in srednješolcev, ki so spoznavali različne športe in športno opremo ter možnost včlanitve v posamezne klube. Z zanimanjem so si ogledali tudi dejavnosti, ki so povezane s športnimi aktivnostmi v policiji.

Slika102