Sorodne objave

 

V prvih oktobrskih dneh so policisti različnih policijskih enot Policijske uprave Celje sodelovali pri praznovanju 200. obletnice Osnovne šole Šmartno pri Slovenj Gradcu. Slavnostne prireditve so se 6. oktobra 2011 udeležili policisti Policijske postaje Slovenj Gradec, Postaje prometne policije Celje in Postaje vodnikov službenih psov Celje. V okviru praznovanja so predstavili svoje delo in opremo, ki jo uporabljajo.

PPSG3

 Praktični prikaz vožnje kolesa na poligonu


Policisti so tako učencem podrobneje predstavili delo vodje policijskega okoliša, opremo in delo policista kolesarja, ki jim je s praktičnim prikazom na poligonu predstavil prvine spretnostne vožnje. Prometniki so učencem približali delo policistov v cestnem prometu in jim pokazali posebno opremo za nadzor prometa. Policisti vodniki pa so s svojimi štirinožnimi pomočniki v zanimivem programu prikazali izjemno izurjenost policijskih službenih psov in posebno opremo za njihov prevoz. Učenci so bili navdušeni!

PPSG4

Otroci so nad službenimi živalmi policije vedno navdušeni. Tokrat so jim vodniki poleg svojih štirinožnih pomočnikov predstavili tudi posebno opremo za prevoz policijskih "kosmatincev".


Silvo Demšar, vodja policijskega okoliša Policijske postaje Slovenj Gradec, je poskrbel, da so vsem obiskovalcem, ki so si ogledali predstavitveni prostor policije, v beležke vtisnili tudi poseben žig, ki jih bo spominjal na ta dogodek.

PPSG5

Spominska fotografija sodelujočih policistov


Številni obiskovalci slavnostne prireditve ob 200. obletnici Osnovne šole Šmartno pri Slovenj Gradcu, predvsem pa učenci, so z velikim zanimanjem spremljali predstavitve policistov in jim postavljali nešteto vprašanj o njihovem delu. Najbolj radovedni so bili najmlajši, ki jim v policiji z različnimi oblikami preventivnega dela tudi sicer posvečamo največ pozornosti. Svojevrstna promocija policijskega dela ob 200-letnici šole je tako v celotni dosegla pričakovanja, razšli pa smo se z obljubo, da se v tako prijetnih okoliščinah še zagotovo kdaj srečamo.