Sorodne objave

 

Na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini smo 16. oktobra 2011 pripravili preventivno prireditev z naslovom Dan gasilcev, reševalcev in policije.

DSCN3457

Policisti smo na prireditvi postavili stojnico, kjer smo predstavili svojo opremo, delili preventivni material in nasvete obiskovalcem. Obiskovalci prireditve so lahko spoznali delo in opremo prometnih policistov, policistov posebne policijske enote in vodnika službenega psa.

DSCN3479

DSCN3452

K sodelovanju smo pritegnili tudi predstavnike združenja šoferjev in avtomehanikov, ki so obiskovalcem delili kresničke in odsevne trakove za večjo vidnost in varnost v prometu, ter predstavnike Avto-moto zveze Slovenije, ki so pripravili družinsko urico. Med obiskovalci je bilo največ zanimanja za uporabo posebnih očal, ki simulirajo vpliv alkohola na motorične sposobnosti posameznika, s tem pa tudi na varno udeležbo v cestnem prometu.

DSCN3444

S posebnimi očali lahko preverite, kakšne so vaše motorične sposobnosti, ko ste pod vplivom alkohola.

DSCN3451

 Otroci so svoje želje po vožnji z motorji potešili na simulatorju.  


Osrednji namen prireditve je bil pokazati, kdo in kako pomaga udeležencem v nesrečah. Poudarek je bil na reševanju ponesrečencev (ravnanje z defibrilatorjem in predstavitev novega interventnega vozila), načinih gašenja požarov v gospodinjstvu (pregreto olje, požar zaradi adventnega venčka) ter reševanju ponesrečencev zaradi požara v hotelu.

DSCN3454