Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Dravograd so 15. februarja 2012 pripravili izobraževanje s področja organiziranja javnih prireditev oziroma javnih shodov. Na delovno srečanje so povabili samostojne podjetnike gostince, društva, organe, organizacije ter vse ostale, ki v okviru svoje dejavnosti ali drugih aktivnosti organizirajo najrazličnejša javna zbiranja.

005

Aktivnost je bila načrtovana in izvedena predvsem na podlagi proaktivnega preventivnega dela na tem področju ter zaznanih manjših nepravilnosti, ki so se v preteklosti pojavljale pri organizacijah različnih javnih prireditev in javnih shodov. Dravograjski policisti so na tovrstne nepravilnosti udeležence še posebej opozorili.

004

Določbe Zakona o javnih zbiranjih, za katera ni potrebna izdaja dovoljenja pristojne upravne enote, so udeležencem predstavili komandir Policijske postaje Dravograd Bogdan Brezovnik, pomočnik komandirja Igor Knez ter vodja policijskega okoliša Marko Prevolčič. Kot zunanji izvajalki sta se izobraževanju pridružili še vodja oddelka za upravno notranje zadeve na Upravni enoti Dravograd Ines Golob ter višja svetovalka Veronika Valenti.

007

Predstavljenega izobraževanja se je, za razliko od prejšnjih tovrstnih aktivnosti, udeležilo večje število povabljenih, najaktivnejša razprava pa se je med udeleženci z različnimi vprašanji razvnela predvsem po izvedeni predstavitvi, ko so želeli pridobiti informacije glede izpolnitve zakonskih potreb in omejitev za svoje specifične in individualne javne prireditve.