Sorodne objave

 

Policijska postaja Ravne na Koroškem, varnostni sosvet Občine Ravne na Koroškem, Zavod za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem, Mladinski svet Ravne na Koroškem in tržni inšpektorat Območne enote Dravograd so 7. junija 2012 v dvorani kulturnega doma na Ravnah izvedli preventivni posvet z naslovom Vandalizem, zmanjšajmo ga skupaj.

Namenjen je bil učencem devetih razredov osnovnih šol ter prvih in drugih letnikov srednjih šol na območju PP Ravne na Koroškem. Tik pred šolskimi počitnicami pa smo ga izvedli zato, ker policisti največ vandalizma zaznamo prav v teh dneh. 

DSC08106 vandalizem

Na posvetu, ki ga je vodil pomočnik komandirja PP Ravne na Koroškem Miroslav Črešnik, so sodelovali Aljaž Verhovnik iz Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, ki je predstavil projekt Ohranimo grajski park čist. Z alkoholom povezano problematiko je predstavila Branka Božank iz Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem. O vlogi varnostnega sveta PP Ravne na Koroškem in Občine Ravne je spregovoril mag. Aleksander Kotnik. Problematiko prodaje in nadzora nad prodajo alkoholnih pijač pa sta predstavila Cvetka Steinbacher iz zdravstvenega in Jaroslav Kamnik iz tržnega inšpektorata.

DSC08076 vandalizem

Posveta, na katerem so lahko tudi sami sodelovali, se je udeležilo 65 učencev in učenk ter dijakov in dijakinj osnovnih in srednjih šol z območja ravenske policijske postaje.

 

Kar nekaj mladih fantov in deklet je predstavilo svoje poglede na uničevanje tuje lastnine, na problematiko vandalizma. Vsem je bilo skupno, da mladi tega početja ne odobravajo, kljub temu pa bi dejanja vandalov le v posameznih primerih komu prijavili; v večini primerov bi raje pogledali stran.