Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem smo 20. novembra 2012 v prostorih ravenske občine organizirali okroglo mizo o organizaciji javnih shodov in javnih prireditev.

Okrogla miza je bila namenjena predstavitvi zakonskih določil vsem organizatorjem javnih prireditev in gostincem, ki v svojih prostorih ali zunaj njih občasno organizirajo javne prireditve.

vsi

 Na okroglo mizo smo povabili nosilce gostinske dejavnosti, ki dejavnost opravljajo na območju PP Ravne na Koroškem, predstavnike lokalnih skupnosti oziroma občin Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem ter druge pravne osebe, ki organizirajo javne shode oz. javne prireditve.

 

Okrogla miza, ki jo je vodil pomočnik komandirja Miroslav Črešnik in na kateri so poleg predstavnikov policije sodelovali še Marija Leskovec in Robert Pečnik iz Upravne enote Ravne na Koroškem, mag. Katja Burja iz Občine Ravne na Koroškem, Branka Božank iz Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem in policijski inšpektor iz Policijske uprave Celje Aleksander Podgrajšek, je potekala po naslednjem vrstnem redu:

  • vodja policijskega okoliša Grega Paternoster je predstavil postopek prijave javnega shoda oziroma javne prireditve na policijski postaji,
  • Marija Leskovec je predstavila postopek za izdajo dovoljenja za javni shod oziroma javno prireditev na upravni enoti,
  • mag. Katja Burja je predstavila spremembo občinskega odloka o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa,
  • inšpektor Sektorja uniformirane policije na PU Celje Aleksander Podgrajšek je predstavil obveznosti organizatorjev javnih shodov oziroma javnih prireditev,
  • Branka Božank pa je predstavila problematiko prisotnosti alkohola na Koroškem.

vsi 1

Okrogle mize se je udeležilo 29 udeležencev, med katerimi so bili gostinci iz vseh štirih občin. Nekateri izmed njih so se v drugem delu aktivno vključili v razpravo. Po njihovih izjavah sodeč so bili zadovoljni s predstavljeno tematiko in odgovori na konkretna vprašanja.