Sorodne objave

 

Ker je pred vrati nova motoristična sezona in ker motoristi spadajo med najranljivejše udeležence v cestnem prometu, pri katerih se srečujemo z najhujšimi posledicami, predvsem v spomladanskih mesecih, so policisti Postaje prometne policije Celje začeli izvajati preventivne aktivnosti. Glavni namen aktivnosti je opozoriti voznike enoslednih vozil (motornih koles, mopedov, koles s pomožnim motorjem in koles) na nevarnosti, ki prežijo na cesti, na nujnost dobre telesne pripravljenosti in na pomen tehnične brezhibnosti vozil, kot tudi na vse ukrepe, ki jih morajo vozniki izvesti pred začetkom motoristične sezone, pa tudi pred vsako vožnjo.

CMGP2374

Tako so 13. marca 2013 z novinarsko konferenco pod geslom Policisti in motoristi skupaj za večjo varnost opozorili na pomen preventive. Pomočnik komandirja celjskih prometnikov Boštjan Cugmas je predstavil pričakovanja ob prihajajoči sezoni in opozoril motoriste na nevarnosti, ki jih čakajo ob začetku sezone. Inšpektor Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Celje Edi Baumkirher pa je predstavil nekatere statistične podatke o prometni varnosti lanske sezone v primerjavi s preteklimi sezonami ter izrazil želje in pričakovanja za prihodnje.

CMGP2404

Posebej vabljen gost in izkušeni motorist Miran Stanovnik je novinarjem predstavil svoje poglede na varno udeležbo voznikov v cestnem prometu. Vodja izmene Postaje prometne policije Celje Ljubo Poglajen in inštruktor varne vožnje Vojko Safran pa sta predstavila potek preventivne motoristične prireditve, ki bo 13. aprila 2013, med 10.00 in 13.30, na poligonu Centra varne vožnje Vransko.

Po novinarski konferenci je potekal že tradicionalni sestanek predstavnikov motoklubov jugozahodne Štajerske in Koroške, ki se ga je udeležilo 36 udeležencev iz 28 motorističnih klubov. Na sestanku so obravnavali poglavitne vzroke prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, dotaknili pa so se tudi preventivnih ukrepov za večjo varnost v cestnem prometu, statističnih podatkov za pretekla leta in nevarnosti, ki pretijo na motoriste. Policisti so motoristom tudi svetovali, kako naj v prihajajoči sezoni čim bolje poskrbijo za svojo varnost.

Odzivi udeležencev so bili izjemno pozitivni, kar se je odražalo tudi skozi njihovo zainteresiranost za sodelovanje. Pomemben dejavnik pa je zagotovo tudi pravočasnost izvedenih aktivnosti, saj se bližajo lepši dnevi, ki bodo na ceste zagotovo privabili tudi voznike enoslednih vozil.

CMGP2430

Nasveti za večjo varnost motoristov

Pozor, motoristi so že tu! Vsem prometnim udeležencem svetujemo večjo previdnost! (22. marec 2013)