Sorodne objave

 

Na Ljubnem ob Savinji so med 15. in 17. februarjem 2013 že drugič potekale FIS tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske - Ljubno 2013.

Slika2

Vikend na Ljubnem je bil pravi spektakel športa in zabave. Ženske tekme svetovnega pokala na Ljubnem slovijo kot najboljše, in sicer tako z organizacijskega vidika kot z vidika številčnosti obiskovalcev. Letos so bili za odlično vzdušje zaslužni tako organizatorji in gostoljubni domačini kot tudi približno 9.000 obiskovalcev, ki so z veliko skupno udeležbo poskrbeli za rekord sezone na ženskih skakalnih tekmah. Takšen dogodek je tudi velik zalogaj za službe, ki so zadolžene za varovanje prireditve.

Priprave za varovanje prireditve so se začele že novembra 2012, ko sta se predstavnika policije, inšpektor v Sektorju uniformirane policije PU Celje Aleksander Podgrajšek in pomočnik komandirja Policijske postaje Mozirje Matjaž Sem, udeležila prvega sestanka organizacijskega komiteja. Udeležila sta se tudi vseh sestankov pododbora za varnost, kjer so določili konkretne naloge in izdelali načrt varovanja prireditve, ki je zajemal tako varovanje na samem prireditvenem prostoru kot tudi urejanje prometa ob prireditvenem prostoru in na parkiriščih za obiskovalce.

Slika3

Varovanje prireditve so opravljali varnostniki varnostne službe, prav tako je bilo v varovanje vključenih večje število rediteljev, predvsem članov gasilskih društev z območja Mozirja, predstavniki ZŠAM Mozirje, Društva starodobnikov Zgornje Savinjske doline in patrulja mestnega redarstva občine Velenje. Poleg policistov policijskih postaj Mozirje, Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah so na prireditvi sodelovali tudi celjski vodniki službenih psov, ljubljanska policista konjenika in celjski prometni policisti. Vodja policijskega okoliša mozirske policijske postaje pa je naloge opravljal tudi z mobilno policijsko postajo.

Z odličnim sodelovanjem z organizatorjem in vsemi službami, ki so bile vključene v varovanje prireditve, nam je uspelo zagotoviti maksimalno varnost, saj med prireditvijo ni bilo nobenih kršitev javnega reda in miru niti drugih dogodkov, ki bi lahko ogrozili varnost.

V dneh po koncu prireditve so zaradi dobre organizacije in varovanja prireditve z različnih naslovov prihajale same pohvale za odlično opravljeno delo. Kot je bilo slišati, se pripravljena prireditev lahko primerja ali celo presega podobne prireditve v svetovnem rangu. Prav zato so se že začele priprave na organizacijo naslednjih FIS tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki se bodo na Ljubnem ob Savinji odvijale med 24. in 26. januarjem 2014.