Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Celje so 13. aprila pripravili obširno in odmevno preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet. Namen preventivne aktivnosti je bil motoristom prikazati situacije, v katerih se lahko znajdejo na cesti, in jim pokazati, kako pomembna sta za varno udeležbo v cestnem prometu psihofizična pripravljenost in popolno obvladovanje motornega kolesa.

IMGP2614

Nasveti za večjo varnost motoristov


Preventivna aktivnost je potekala na poligonu varne vožnje na Vranskem v sodelovanju in s pomočjo inštruktorjev varne vožnje Vojka Safrana, Braneta Legana in Severina Sajovica. Po predstavitvi policije in njenih aktivnosti je predstavnik Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Celje Dorijan Zabukovšek prikazal nudenje prve pomoči poškodovanemu motoristu.

Po prikazu aktivnosti vseh izvajalcev programa in predstavitvah posameznih vaj in sklopov varne vožnje so lahko motoristi na poligonu v petih delavnicah preizkusili posamezne elemente varne vožnje in obvladovanja motornega kolesa, vzporedno s tem pa je potekala tudi okrogla miza o motoristih v prometu.

Kljub sprva slabemu vremenu se je prireditve udeležilo 135 motoristov, od katerih jih je kar 29 na poligonu praktično preizkusilo svoje znanje in obvladovanje motornega kolesa. Po delavnicah so bili njihovi občutki zelo dobri, nekateri med njimi so izrazili željo po še več aktivnostih in prireditvah podobnega značaja, večina pa jih je delo policije in Centra varne vožnje Vransko ocenila kot dobro in pohvalno.

IMGP2668

Prireditev je potekala brez kakršnih koli poškodb in ob izjemni disciplini, ki je pogoj za dobro delo. Poleg udeležencev se je na prireditvenem prostoru zbralo še nekaj gledalcev, ki so bili na koncu mnenja, da je prireditev pravilno zastavljena in da bi se je moralo udeležiti še več motoristov.

Iz Postaje prometne policije Celje so na prireditvi sodelovali pomočnik komandirja Boštjan Cugmas in policisti Robert Krofl, Danilo Milčinovič, Robert Oto, Franc Mihelak, Petra Marinič in Ljubo Poglajen. Posebna zahvala gre vranskemu Centru varne vožnje, ki je omogočilo delo na svojem poligonu, in inštruktorjem za zanimiv prikaz in koristne nasvete.


Do konca motoristične sezone bomo policisti po vsej Sloveniji organizirali še nekaj preventivnih delavnic za motoriste. Vljudno vabljeni, da se jih udeležite!