Sorodne objave

 

Vodja izmene Postaje prometne policije Celje, Ljubo Poglajen, sicer tudi policist motorist, se je 5. junija 2013 udeležil prireditve Mala šola motorizma, ki jo je organiziral motoklub Panthers iz Celja.

IMG 0913

Namen prireditve je bil udeležencem predstaviti celovito podobo vzornega motorista in vse sklope vsebin, ki so vezani na varno udeležbo v javnem cestnem prometu. Poleg predstavnikov policije so zato na prireditvi sodelovali še predstavniki Združenja šoferjev in avtomehanikov Celje, Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Celje, moto kluba in avtomehanik.

IMG 0912

Na prireditvi se je zbralo okoli 40 udeležencev, med katerimi je bila več kot polovica takšnih, ki so šele kandidati za voznike oziroma bodoči vozniki motornih koles. To je bila ena prvih aktivnosti motokluba, ki je poskrbela tudi za izobraževanje svojega "podmladka", še preden se ti kot udeleženci v prometu pojavijo na cesti.

IMG 0911

Zanimanje je bilo izjemno veliko, izredno pozitivno je bilo tudi mnenje izvajalcev, predvsem glede pravočasnega izobraževanja motoristov in oblikovanja lika motorista pri tistih udeležencih, ki bodo to šele postali. Predstavniki kluba pa so na srečanju dobili tudi povratno informacijo, ki jim bo pomagala načrtovati prihodnja izobraževanja tudi za ostale člane.