Sorodne objave

 

Na pobudo in povabilo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so policisti 8. junija 2013 sodelovali na skupni predstavitvi regijskih enot za zaščito in reševanje v Žalcu.

photo1

Skupaj z regijskimi enotami prve pomoči, civilne zaščite in rdečega križa so sodelovali pri predstavitvi dela na področju zaščite in reševanja. Podrobneje so predstavili naloge, ki jih ob naravnih in drugih nesrečah opravljajo policisti, ter opremo, ki jo pri tem uporabljajo.

Za nazorno in za obiskovalce ter sodelujoče zanimivo predstavitev dela policije so poskrbeli policisti ostalih policijskih enot Policijske uprave Celje in sosednje Policijske uprave Maribor. Pri predstavitvi opreme in dela so tako sodelovali policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje in Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, inšpektor Sektorja uniformirane policije PU Celje ter policisti območne Policijske postaje Žalec, Boštjan Žula, Marko Kopitar, Roman Jelen in Jakob Udrih.

photo5

Udeležencem in obiskovalcem so skupaj predstavili delo s službenimi psi policije, policista konjenika pa sta predstavila delo s službenimi konji. Policisti prometniki iz Postaje prometne policije Celje so obiskovalcem predstavili specialno vozilo z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida, službeno motorno kolo, mnogi pa so svoje spretnosti preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

Sodelovanje na takšnem dogodku je bila odlična priložnost za promocijo dela in opreme policije, pa tudi preventivno svetovanje obiskovalcem, zato se bodo policisti tovrstnih aktivnosti udeleževali tudi v prihodnje.