Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec smo se odzvali vabilu Javne agencije RS za varnost prometa in se udeležili akcije za večjo varnost starejših voznikov. Akcija je potekala 23. in 25. aprila na šestnajstih lokacijah po Sloveniji, v sodelovanju s trgovskimi centri, Gospodarsko zbornico Slovenije (Združenjem šol vožnje) in Zvezo društev upokojencev Slovenije.

IMG 20130423 103056

Preventivna akcija Starejši vozniki naj bi zajela populacijo voznikov motornih vozil, starih nad 65 let, ki so vozniški izpit opravljali pred mnogimi leti, v tem čas pa se je prometna zakonodaja močno spremenila. Policisti smo tako zastavljeno preventivno akcijo pozdravili, saj pri rednem delu tudi sami opažamo, da imajo starejši vozniki velike težave zaradi prilagajanja voznim razmeram sedanjega čas, pa naj omenimo samo krožna križišča.

Zaradi tega smo se policisti Policijske postaje Slovenj Gradec pridružili predstavnikom Izpitnega centra Slovenj Gradec in učiteljem vožnje s širše koroške regije. Predstavili smo delo policistov in odgovorili na  vprašanja, ki jih ni bilo malo.  

IMG 20130423 103102

Odziv je bil nad pričakovanji, saj se je na prireditvenem prostoru oglasilo okoli 200 starejših voznikov, od katerih se jih je okoli 30 tudi praktično preizkusilo. Ti so preizkusili svoje znanje z reševanjem pripravljene testne pole, prav tako pa so izvedli praktično vožnjo pod vodstvom učiteljev vožnje, s čimer so svoje znanje obnovili.

Komentarji udeležencev so bili izjemno pozitivni, mnogi obiskovalci pa so bili mnenja, da bi bilo treba podobne akcije večkrat ponoviti.