Sorodne objave

 

Zagotavljanje varnosti otrok ob vstopu v novo šolsko leto je glavna skrb slovenskih policistov v prvih septembrskih dneh. Nanje se tako ne pripravljajo le otroci, temveč tudi njihovi starši, učitelji in policisti, vsak po svoje, seveda. Poleg že ustaljenih aktivnosti policije smo policisti s Policijske postaje Slovenj Gradec imeli 29. avgusta 2013 'pomoč' pri nadzoru prometa.

Nadzor prometa smo opravljali v bližini Druge osnovne šole Slovenj Gradec, pri tem pa se je policistu vodji policijskega okoliša Robertu Kovačiću pridružila ekipa Radia 1. Denis Avdić in Jana Morelj sta s sabo pripeljala še svojega psička z imenom Kuža Pazi.

2 zm

Policist in radijska ekipa so voznike opozarjali, da otroci in mladoletniki sodijo v tako imenovano skupino šibkejših prometnih udeležencev, ki so kot prometni udeleženci nepredvidljivi. Otroci si prometne predpise razlagajo po svoje, poleg tega pa posebej najmlajši ne zmorejo še pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila. Zato moramo za njihovo varnost skrbeti predvsem drugi udeleženci v cestnem prometu.

Varne voznike sta radijca nagradila z majico neVAREN, vsi pa so jim zaželeli še naprej varno udeležbo v cestnem prometu.

Foto: Darja Štravs Tisu (Radio 1)