Sorodne objave

 

V Mislinji je 1. decembra 2013 potekala osrednja slovesnost ob spominskem dnevu Združenja Sever, ki sta jo pripravila Zveza policijskih veteranskih društev Sever in Policijsko veteransko društvo za Koroško. Na slovesnosti so podelili najvišja priznanja. Zlati znak Sever je prejela Policijska uprava Celje, v čigar imenu ga je prevzel direktor Jože Senica.

Slovesnosti so se udeležili številni člani Združenja Sever in gostje, med njimi ranjeni in svojci padlih v vojni za Slovenijo 91, generalni direktor policije Stanislav Veniger s sodelavci, državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic s sodelavci, brigadir Vojteh Mihevc in drugi predstavniki Slovenske vojske, predsedniki ali drugi predstavniki veteranskih in drugi.

Kot so zapisali v Združenju Sever, 1. decembra mineva 24 let od napovedanega mitinga resnice v Ljubljani. Zaradi enotnosti slovenskega političnega vodstva in vsega slovenskega ljudstva ter izredne profesionalnosti takratne milice, je zaradi akcije, poimenovane SEVER, ideja propadla. Mitingu resnice je bilo enotno in odločno rečeno NE. Mitinga ni bilo. Takratna aktivnost slovenske policije se je zapisala v zgodovino.


Foto: PVD Sever za Koroško