Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Policisti Policijske postaje Šentjur so konec oktobra 2009 izvedli preventivni projekt Otrok - policist za en dan, v katerem je sodelovalo 14 učencev šestega razreda osnovnih šol v občinah Šentjur in Dobje.

Pomočnik komandirja Martin Kumer in vodji policijskih okolišev Peter Užmah in Uroš Malgaj ter policist Rok Prinčič so učencem na začetku predstavili vlogo policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja.

Seznanili so jih tudi z organiziranostjo policije, varnostno problematiko na območju te policijske enote, samozaščitnim ravnanjem in nalogami, ki jih opravljajo policisti (dežurni policisti, policisti v patrulji, kriminalisti, vodje policijskih okolišev idr.).

IMG 1426

Pred vhodom v policijsko postajo


Na šentjurski policijski postaji so si lahko osnovnošolci v spremstvu vodij policijskih okolišev ogledali prostore dežurnega policista in druge prostore ter policijsko opremo in službena vozila.

IMG 1434

Dežurni policist med predstavitvijo svojih nalog


Vseh 14 učencev je prejelo tudi majice in kape z napisom Otrok - policist, ki so jih lahko kasneje obdržali v spomin na obisk policijske postaje. Vodji policijskih okolišev in policist so jih nato pospremili še na "teren", da bi pobliže spoznali delo policistov v prometu, njihovo opremo in vozila.

IMG 1436

Priprava na začetek policijskega dela


Precej zanimanja so učenci pokazali za tehnično policistov: službena vozila, laserski merilnik hitrosti, alkotest, sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil - stinger, opremo policistov posebne policijske enote idr.

Ker so ti učenci v šolskem letu 2008/2009 že sodelovali v preventivnem projektu  Policist Leon, so zelo dobro poznali vse teme, kar se je pokazalo predvsem pri dobrem sodelovanju s policisti.

IMG 1446

Policijsko delo na terenu

IMG 1465

"Ga že merim, mislim, da vozi prehitro"


Namen opisanega preventivnega projekta je seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije.

Osnovnošolci so bili obiska na policijski postaji zelo veseli.