Sorodne objave

 

Policisti so v petek zaradi neuporabe varnostnega pasu ustavili voznika in pri pregledu vozila opazili v njem negibno žensko. Med policijskim postopkom je voznik hladnokrvno priznal umor svoje soproge, policisti pa so ga pridržali in ga včeraj zaradi umora privedli k preiskovalnemu sodniku. Več o dogodku je na danšnji novinarski konferenci povedal Milan Vogrinec, vodja Oddelka splošne kriminalitete v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Celje.

DSC 0108

Zvočni posnetek izjave Milana Vogrinca (mp3) 

Zvočni posnetek novinarskih vprašanj in odgovorov (mp3) 


V petek, 13. februarja 2015, okoli 23. ure, sta policista Policijske postaje Laško, ki sta se v Celje pripeljala zaradi prevzema nujne pošte, medtem ko sta čakala celjsko patruljo na Ulici XIV. divizije v Celju ustavila 32-letnega voznika. Opazila sta namreč, da voznik ni uporabljal varnostnega pasu.

Med postopkom z voznikom sta policista pri vizualnem pregledu vozila, med sprednjimi in zadnjimi sedeži vozila, opazila osebo. Na vprašanje policista, kdo je v vozilu, je osumljeni hladnokrvno povedal, da je v vozilu žena, ki jo ubil. Policista sta mu odvzela prostost. Eden od policistov, pa je nemudoma poskusil z oživljanjem ženske.

Pri ogledu kraja dejanja sta se v nadaljevanju policistom in kriminalistom pridružila okrožna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je prevzel vodenje ogleda.

Z zbiranjem obvestil so kriminalisti in policisti v nadaljevanju ugotovili, da se je osumljeni 32-letnik v petek zvečer z vlakom odpeljal v Laško, kjer je na parkirnem prostoru podjetja, v katerem je bila zaposlena  njegova 31-letna partnerka, s katero sicer nista več živela skupaj, počakal, da je končala s službo. Pod pretvezo, da se bosta v miru pogovorila, jo je prepričal, da ga je spustila v svoje vozilo in sta se skupaj odpeljala proti Celju, kjer sta se nameravala ustaviti v lokalu v celjskem mestnem parku. Ker je bil lokal zaprt, sta ostala v vozilu. Po sporu, ko je žrtev znova zavrnila njegov predlog o skupnem življenju, jo je osumljeni napadel in jo zadavil, truplo pa potisnil med prednje in zadnje sedeže in se odpeljal. Kmalu po brutalnem dejanju sta ga na Ulici XIV divizije ustavila policista.

Osumljenega je policija v preteklosti že obravnavala za nasilna dejanja. Včeraj smo ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora, po 116/I-4 KZ-1, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje.