Sorodne objave

 

Tudi letos sta I. gimnazija Celje in celjska občina v okviru občinskega praznika organizirali predstavitev in nogometni turnir interventnih služb.

DSC 0215.zm

Za izvedbo predstavitve in turnirja v nogometu je poskrbel major Slovenske vojske Alen Tkavc, s katerim že tradicionalno dobro sodelujemo. Dopoldne so se gimnazijcem in drugim šolarjem ter otrokom iz vrtcev predstavile interventne službe gasilcev, urgence, vojske, civilne zaščite in policije. V okviru predstavitve dela Policijske uprave Celje so sodelovali: Postaja prometne policije Celje, Policijska postaja Celje, policijska postaja za izravnalne ukrepe in Policijska postaja vodnikov službenih psov celje.

2.zm

Popoldne pa je na travnatem igrišču poleg gimnazije potekal nogometni turnir. Organizatorki turnirja, Mestna občina Celje in celjska I. gimnazija, sta na tekmovanje povabili šest veteranskih ekip, in sicer ekipo Ministrstva za obrambo RS, ekipo Mestne občine Celje, ekipo profesorjev in novinarjev, ekipo poklicnih gasilcev, ekipo zdravnikov in ekipo Policijske uprave Celje. Igrali smo v "močnejši skupini", kjer smo najprej remizirali z ekipo MORS-a, nato pa suvereno premagali gasilce. Finale je potekal v zelo izenačenem dvoboju, ki pa smo ga "izkušeni policisti" na koncu dobili s 3 :1.

DSC 0230.zm

Obiskovalcev je bilo veliko, saj je bilo zanimanje otrok in dijakov za prireditev precejšnje. Vabljeni k ogledu predstavitvenega videospota, ki so ga posneli dijaki I. gimnazije Celje.