Sorodne objave

 

V letošnjem letu se je odvilo že 24. državno tekmovanje Kaj veš o prometu, ki na območju vse Slovenije poteka pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. Tekmovanje se vsako leto prične na lokalni ravni, kjer mora biti izpolnjenih kar nekaj dejavnikov, da se tekmovalce pripelje do najvišje ravni tekmovanja. Tako praviloma združijo moči lokalna osnovna šola, svet za preventivo in varnost v prometu, občina in policijska postaja.

Svet za preventivo in varnost v občini Mislinja je pod vodstvom predsednika Milana Hliša in nepogrešljivima mentoricama osnovne šole Mislinja Marije Tasič in Sonje Blažun organiziral občinsko tekmovanje na ravni občine Mislinja. Enako je storila občina Slovenj Gradec, kjer je ravno tako ob pomoči lokalnega sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu, pod vodstvom predsednika Petra Pungartnika in posameznih mentorjev na osnovnih šolah, izvedla občinsko tekmovanje. Obe tekmovanji na lokalni ravni sta tako izluščili dva najboljša tekmovalca, ki sta si pridobila pravico do nastopa na zaključnem tekmovanju. Občinska prvaka sta postala učenec 7. razreda Bor Klemenc (Mislinja) ter učenec 6. razreda Mark Verčnik (Slovenj Gradec).

SLIKA-1.zma

Prve tri ekipe 3. medobčinskega tekmovanja S kolesom v prometu: OŠ Mislinja je zasedla prvo mesto, OŠ Slovenj Gradec drugo, OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu pa je bila tretja.

 

Za popularizacijo projekta Kaj veš o prometu med mladimi je v tem letu potekalo že 4. medobčinsko tekmovanje z naslovom S kolesom v prometu, v organizaciji Policijske postaje Slovenj Gradec, Sveta za preventivo občine Mislinja in Mestne občine Slovenj Gradec, Izpitnega centra Slovenj Gradec, Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa in avtošole Relax Slovenj Gradec, kjer se ekipe vseh osnovnih šol v občini Mislinja in Slovenj Gradec pomerijo v preverjanju znanja v zelo podobnem obsegu kot na tekmovanju Kaj veš o prometu. 

V zadnjem vikendu maja sta se tako predstavnika občine Mislinja in Slovenj Gradec skupaj s spremljevalci odpravila na zaključno tekmovanje Kaj veš o prometu, ki je letos poteklo v Novem mestu, organizirala pa ga je Osnovna šola Bršljin. Oba učenca, Bor Klemenc in Mark Verčnik, sta pokazala izredno znanje v cestni vožnji po ulicah dolenjske prestolnice.

Znanje in spretnost tekmovalca občine Mislinja Bora Klemenca je ob razglasitvi zadostovalo za visoko 3. mesto v državi. Predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec Mark Verčnik je tekmovanje uspešno zaključil in dosegel dober rezultat med skupaj 47 tekmovalci na kolesih.

SLIKA-2.zma

Tekmovalec občine Mislinja na startu, v sredini, skupaj s "strokovnim vodstvom" in seveda zadnjimi nujnimi napotki

 

Pri pripravi udeležencev in izvedbi tekmovanj sta zelo uspešno sodelovala Robert Kovačič in Bojan Triglav, vodji policijskih okolišev Policijske postaje Slovenj Gradec.