Sorodne objave

 

Direktor Policijske uprave Celje Janko Goršek je v petek, 30. januarja 2009, sprejel pet policistov in se jim zahvalil za dve izjemno pogumni in požrtvovalni dejanji. Eden od petih policistov je pomagal pri kar obeh.

090205-Sprejempogumnih01Direktor PU Celje Janko Goršek se je policistom in občanu zahvalil za izjemno pogumna in požrtvovalna dejanja


Policista Postaje prometne policije Celje Franc Jošt in Aleš Fon ter policista Policijske postaje Žalec Gregor Knez in Matej Kralj so 15. decembra 2008 iz goreče lope v okolici Prebolda rešili 42-letnega občana, ki je grozil s samomorom. Občan se je  zaprl v leseno  lopo in zanetil ogenj, med reševanjem pa je policiste celo napadel z motorno žago. Pogumni in požrtvovalni policisti so tvegali svoje življenje in rešili občana iz goreče lope. Z uporabo prisilnih sredstev so ga obvladali in v nadaljevanju pogasili ogenj. Pri tem sta bila dva policista lažje poškodovana.

Policista Policijske postaje Žalec Matej Kralj in Tomi Puckmeister pa sta 21. januarja 2009  iz 11-metrskega vodnjaka pri graščini Založe v večernih urah rešila 67-letnega občana, ki je padel v vodnjak in v njem obtičal. Policista sta ocenila, da  bi bilo čakanje na prihod gasilcev in reševalcev za podhlajenega in izčrpanega občana lahko usodno, zato sta ga s pomočjo vrvi izvlekla iz vodnjaka. Policistoma je pri reševanju na pomoč priskočil tudi bližnji sosed Ivan Fajfar, ki je prinesel vrv, po kateri se je policist spustil v vodnjak, in odeje, da so poškodovanega in podhlajenega 67-letnika lahko ogreli.

Policisti so pri teh dejanjih pokazali izjemno mero človečnosti, poguma in požrtvovalnosti, za kar se jim je direktor Policijske uprave Celje Janko Goršek tudi iskreno zahvalil. Povabilu na sprejem se je odzval tudi občan Ivan Fajfar, ki je ob tej priložnosti dobil pisno zahvalo.

Policista Mateja Kralja in Tomija Puckmeistra so poslušalci lokalnega radia Savinjski val izbrali za osebnosti meseca.


Besedilo in fotografije: Milena Trbulin,
tiskovna predstavnica PU Celje