Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so ob uvedbi nadzora na mejnem prehodu Radlje ob Dravi, 22. februarja 2016, organizirali posvet z avstrijskimi kolegi. Srečanje je potekalo v prostorih Policijske postaje Eibiswald v Avstriji.

Posveta so se udeležili vodja oddelka za mejne zadeve in tujce na Policijski upravi Celje Zoran Gradišnik, komandir Policijske postaje Radlje ob Dravi Hubert Ivančič, pomočnik komandirja Miroslav Črešnik ter policist Tomaž Hartman. Avstrijski sogovorniki so bili Helmut Zöhrer, Erich Heußerer, Karl Sung in Alois Stoiser. 

DSC 0052.zm

Zaradi povečane problematike v zvezi z ilegalnimi pribežniki so avstrijski varnostni organi 22. februarja 2016 pričeli z mejno kontrolo na vstopu v Republiko Avstrijo. Zato so se policisti sosednih držav pogovarjali o medsebojnem sodelovanje na lokalnem nivoju in o načinu prevzema morebitnih ilegalnih prebežnikov, ki bi jih avstrijski varnostni organi izsledili v notranjosti države ali bi jih zavrnili na vstopu v državo na mejnem prehodu Radlje ob Dravi.

DSC 0060.zm

Sodelovanje policistov Policijske postaje Radlje ob Dravi ter policistov sosednje Policijske postaje Eibiswald je bilo tudi že do sedaj zelo dobro. V letošnjem letu se bo sodelovanje ob uvedbi mejne kontrole še okrepilo, saj bodo policisti obeh držav, glede na aktualne varnostne razmere, še posebej skrbeli, da varnost prebivalcev ne bo ogrožena.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi