Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so za učence radeljske osnovne šole, v sklopu preventivnih aktivnosti, pripravili učno uro na temo varne rabe interneta. Poudarek je bil na varni uporabi Facebooka, enega od najbolj priljubljenih socialnih omrežij med mladimi.

O pasteh in nevarnostih pri uporabi interneta med otroci, ki so vsekakor najbolj ranljiva skupina, se je začelo razmišljati takoj s pojavom novih tehnologij, Otroci se zaradi nezadostnega znanja in mladostne naivnosti ne zavedajo, kakšne posledice lahko ima določena objava ali informacija, poslana v  svetovni splet.

DSC 0064.zm

Facebook uporablja veliko število otrok, ki obiskujejo osnovno šolo Radlje ob Dravi. Ob uporabi socialnega omrežja prihaja večkrat do različnih zlorab, kar je bilo ugotovljeno tudi za nekatere učence omenjene šole. Zato je vodja policijskega okoliša Bojan Vaukman v začetku marca 2016 učencem sedmega razreda predstavil nekaj koristnih informacij za varno uporabo interneta. Seznanil jih je z možnimi posledicami nepremišljenih objav v svetovnem spletu, ki jim lahko kasneje krepko škodujejo (objave fotografij, razni neprimerni komentarji …).

DSC 0063.zm

Ob zaključku so učenci predstavili tudi svojo videnje in poglede na uporabo socialnih omrežij.